THE WINGS

The Wings - 1967

The Wings was een band uit Den Haag welke actief was in de periode 1966 - 1968.
Hoe het allemaal begon.
De jongens Blokdijk begonnen omstreeks 1966 met een schoolbandje op de Da Costaschool in Den Haag te spelen, samen met Charles Rotteveel, Bas Riet (momenteel bij de Valiants) en Johnny van Polanen Petel.
De groep heette toen nog "The Tyros" en nam deel aan concoursen van diverse scholen. Er vonden veel wisselingen in de samenstelling van de band plaats. Al spoedig bleef er één vaste kern over. Eddy Blokdijk, Harry Blokdijk en Charles Rotteveel.
Edje Crawfurd, een trouwe luisteraar tijdens de repetities, werd na een stoomcursus gitaar van slechts 2 weken opgenomen in de band en zorgde er tevens voor dat Walter Benshop gearrangeerd werd als drummer.
Het ontstaan van “The Wings” was een feit.
Het grote avontuur.
Er werd een “manager” aangetrokken, die voor een contract bij de Monroe Bar zorgde en “The Wings” werden daar op proef aangenomen.
Al spoedig bleek dat de band succesvol was, want het werd steeds drukker en drukker in de bar.
Het succes bleef niet onopgemerkt, want ene Hidde Rijpstra bood zich aan als manager en zorgde ervoor dat “The Wings” een contract kregen in de bekende dancing "Pam Pam" in Scheveningen, het summum voor iedere band toentertijd.
Eerst werd nog een benefiet optreden verzorgd in de Monroe Bar, als dank voor de geboden kans. Het grote avontuur begon.
Vele optredens volgden met als één van de hoogtepunten een optreden in het voorprogramma van Dave Berry in het Circusprogramma van Tony Boltini. In dit programma traden ook op Rob de Nijs met The Lords en Johnny Lion & The Jumping Jewels.
Helaas kwam er in 1968 een einde aan de reeks van optredens met de komst van de eerste discotheek in Nederland “Tiffany“.
De band werd kort hierna ontbonden.
Walter Benshop besloot terug te keren naar Suriname en niet veel later besloot Eddy Blokdijk zijn geluk in Amerika te zoeken. Ook Harry Blokdijk en Charles Rotteveel kozen voor een maatschappelijke carrière. Alleen Edje Crawfurd werd en is nog steeds professioneel muzikant.
De reünie.
John van Prehn (één van de leden van de toenmalige PLU bende uit Den Haag *) wilde na zo’n 40 jaar een PLU reünie organiseren in het Zuiderpark. Omdat hij “The Wings” altijd als een de PLU-band beschouwde, benaderde hij Harry Blokdijk met het verzoek om mee te doen aan een muzikaal optreden.
Bij Harry ontstond toen het idee om meteen een "Wings" reünie te organiseren. Het enthousiasme hiervoor was groot en Eddy Blokdijk, nog steeds woonachtig en werkzaam in Plymouth kwam speciaal hiervoor uit Amerika overgevlogen. Walter Benshop kon helaas niet aanwezig zijn, waarop Eric Jahreis zijn steun aanbood om de groep, samen met John van Prehn, te versterken.
Op 25 maart 2000 was het dan zover: na een korte repetitie (2 uurtjes) speelde “The Wings”, tussen de sets van de Valiants, één set met groot succes voor de aanhang van de PLU.
Oude herinneringen werden weer ruimschoots opgehaald.
Na het succesvol optreden wilden diverse toehoorders “The Wings” strikken voor optredens elders in het land. Maar helaas is dat voor “The Wings” op dit moment niet haalbaar gezien de woonafstanden en was dit echt vooralsnog een éénmalige happening.
CD opname.
Als herinnering aan deze legendarische dag voor “The Wings” werd op 25 maart 2000 besloten een CD op te nemen. Dit gebeurde in een record tempo, namelijk 3 uur voor de opname van acht songs.
Edje Crawfurt en Harry Blokdijk hebben daarna nog zes uur gesleuteld aan de mix, met als uiteindelijke resultaat een heuse CD voor familie en vrienden.
De titels op de CD:
Hello Josephine
Pretend
Mustang Sally
Mohair Sam
Sweet Litle Sixteen
Detroit City
Sweet Soul Music
Cold Cold Heart
Met dank aan: Charles Rotteveel (basgitaar), Edje Crawfurd (slaggitaar), Eddy Blokdijk (2de leadgitaar), Harry Blokdijk (sologitaar), Erik Jahreis (drums), John van Prehn (slaggitaar), Larry Gill (geluidsman), Anthony Blokdijk (producer) en de Hans Mulder Studio (Den Haag). De tracks zijn te beluisteren op de eigen internetpagina van "The Wings".

The Wings

* The Plu's en de Kikkers waren in het begin van de zestiger jaren in Den Haag
groepen jongeren welke elkaar bevochten.

Muziek: The Wings - Hello Josephine (opname 2000)

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.