THE ROCKIN' SENSATION BOYS

Rocking Sensation Boys

HET BEGIN

De eerste bezetting van "The Rockin' Sensation Boys" uit Den Haag ontstond in 1957 met o.a.:
René Nodelijk: sologitaar
Reyn Rozenberg: drums
Jaap Berkhout: gitaar
Rudy Racz: basgitaar
en later
Rein de Vries: gitaar en zang.

De bezetting van de band was nogal vaak aan wisselingen onderhevig, waardoor na een tijdje de volgende samenstelling ontstond:
Hugo van der Jagt: sologitaar (voor René Nodelijk die zijn eigen band "René and the Alligators" was begonnen)
Herbert Hooykaas: drums
Robbie Kraneveld: slaggitaar (ex-"Rebel Rockers")
Henk Schram: basgitaar
Rein de Vries: gitaar en zang
Aad van Zadel: piano (ex-"Black Dynamites")

Er werd gespeeld op verschillende talentenjachten, waarbij vaak de eerste prijs werd weggesleept.
Naar aanleiding daarvan werd de band benaderd door Max van Praag om met een aantal andere coryfeeën uit die tijd, Blue Diamonds, Ria Valk, Rockin' Diamonds en Anneke Grönloh een tournee door Nederland te maken. Dat was fantastisch voor die tijd.
Vanzelfsprekend werd er ook nog regelmatig in Den Haag gespeeld, onder andere in het Zuiderpark (dat bestond toen al), La Gaité op de Grote Markt en natuurlijk Amicitia in het Westeinde.
Ondertussen waren er twee blazers de groep komen versterken namelijk;
Leo van Oostrom: tenorsax
en
Ton Schattelijn: klarinet.
In deze bezetting kwam er een aanbod van de platenmaatschappij Phonogram om een single op te nemen. Wel werd de keuze van de nummers bepaald door de platenmaatschappij.
Jammer,dus. Het werden "Eine kleine Nachtmusik" van Mozart en "Melodie in F" van Rubinstein.
De single werd geďntroduceerd in het TV programma "TOP OF FLOP" van Herman Stok en daar volledig afgekraakt.

BUITENLAND

In september 1961 werd Leo Kappé (drums) door een vriend waarmee hij vroeger in het jazz-circuit had gespeeld, pianist Aad van Zadel, gevraagd om te komen drummen in de "Rockin' Sensation Boys". Dit kwam omdat hun drummer, Herbert Hooykaas, als beroeps naar Duitsland was vertrokken.
Gerepeteerd werd in de bakkerij van de vader van Robbie Kraneveld welke was gevestigd op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Goudenregenstraat.
De bezetting was toen:
Hugo van der Jagt: sologitaar
Henk Schram: basgitaar
Aad van Zadel: piano
Leo Kappé: drums
en
Robbie Kraneveld: slaggitaar
Rein de Vries (hij kreeg later nog een hit met het nummer "Patsy") en ook de blazers hadden de band reeds verlaten.

In oktober 1961 kreeg de band een aanbod om in Duitsland te komen spelen; helaas kon Robbie Kraneveld niet mee en werd daarom vervangen door Jaques Eckhart (zang en slaggitaar).
In deze bezetting gingen ze in november 1961 naar Duisburg, waar ze speelden in het "Treffpunkt". De eerste kennismaking met Duitsland was voor de band niet bepaald om over naar huis te schrijven: een vervelende baas, lastig publiek en tot overmaat van ramp verloor de zanger zijn stem.
Was de eerste ervaring slecht de groep ging vol goede moed verder en speelden vervolgens nog in Wiesbaden, Hamburg, Kiel, Dusseldorf, Trier, Krefeld, Wuppertal en Hamm.
In maart 1962 werd de bezetting uitgebreid met saxofonist Danny Meier, afkomstig uit the Marlins. In deze bezetting ontstond er een herkenbare "eigen" stijl, waarin veel invloeden van Amerikaanse bands als The Champs, The Ventures en The String Alongs vertegenwoordigd waren.
In juni 1962, toen "The Rockin' Sensation Boys" in Hamm (Duitsland) speelden, kreeg de band een contract om in Marokko op te treden. Voor vertrek naar Marokko werd er nog van drummers gewisseld.

"FENDER ROLLERS"
Leo Kappé ging naar de "Fender Rollers" en Herbert Hooykaas kwam weer bij de "Rockin' Sensation Boys" terug achter de drums.
De bezetting van de "Fender Rollers" was toen:
Ad Roos: basgitaar en zang
Victor Berg: sologitaar
Rudy van den Dungen Bille: slaggitaar
en
Leo Kappé: drums (ex - "Rockin' Sensation Boys")

The Rockin' Sensation Boys

De "Rockin' Sensation Boys" speelden met veel succes meer dan een half jaar in een nachtclub in Casablanca en keerden toen terug naar Holland. Op dat moment verliet saxofonist Danny Meier de band en ging vervolgens weer terug naar Duitsland.
In maart 1963 speelden toevallig de "Fender Rollers", waarin ondertussen George Gabriel - solo gitaar en Danny Meier - saxofoon speelden en de "Rockin' Sensation Boys" gelijktijdig in Hanau (Duitsland).

"THE REBELS"
Door diverse omstandigheden ontstond er toen een geheel nieuwe band "The Rebels". Ja, zo ging het echt in die tijd!
In "The Rebels" gingen spelen:
Hugo van der Jagt: solo gitaar (ex - "Rockin' Sensation Boys")
Jaques Eckhart: slaggitaar en zang (ex - "Rockin' Sensation Boys")
Leo Kappé: drums (ex - "Rockin' Sensation Boys" en "Fender Rollers")
Danny Meijer: saxofoon (ex - "Rockin' Sensation Boys" en "Fender Rollers")
Leo Bennink: basgitaar
Later zouden Ad Roos (ex - "Fender Rollers") en Jimmy Pelt de plaatsen innemen van de vertrekkende bandleden Leo Bennink en Jaques Eckhart.
Met het ontstaan van "The Rebels" hield definitief het bestaan van de "Rockin' Sensation Boys" op.
"The Rebels" gingen echter vol energie door en brachten nog lang een succesvolle tijd in Duitsland door.
Twee van de bandleden van "The Rebels"; Leo Kappé (drums) en Leo Bennink (basgitaar) troffen elkaar later weer, in 1965, in de "Black Albinos" en maken tegenwoordig met de huidige bezetting nog regelmatig CD's.

HEDEN

De huidige omstandigheden van de ex-leden van de Rocking Sensation Boys zijn niet van allen, maar wel van een aantal bekend.
In alfabetische volgorde:
Jaques Eckhart (slaggitaar en zang) vertrok naar Canada vertrokken en is daar getrouwd. Hij woont in Toronto is daar naast zijn normale werk ook nog steeds actief in de muziek. Hij heeft daar reeds een aantal CD's gemaakt.
Herbert Hooikaas (drums) speelde na de "Fender Rollers" nog vele jaren bij de "Black Dynamites" en vervolgens onder de naam "Los Indonesios" nog vele jaren in Spanje. In Spanje is hij later getrouwd. Herbert woont al bijna 40 jaar in Spanje en speelde nog in verschillende Spaanse orkesten. Ook heeft hij in Sevilla , met zijn 6e Dan Karate graad, een grote sportschool. Onlangs is Herbert van Sevilla naar Madrid verhuisd.
Hugo van der Jagt (solo gitaar) heeft na zijn periode bij "The Rockin'Sensation Boys" nog vele jaren gespeeld in verschillende buitenlandse bands en een tijd in Zuid Afrika gewoond. Hugo is helaas op nog jonge leeftijd overleden.
Leo Kappé (drums) is met de VUT en drumt nog steeds, o.a. in "The Blue Comets".
Rob Kraneveld (slaggitaar) woont tegenwoordig in Tilburg en haalt nog incidenteel zijn gitaar uit de koffer.
Danny Meier (saxofoon) is muziek gaan studeren en werd muziekleraar op een middelbare school. Danny is ondertussen met de VUT maar ook nog steeds actief in de muziek. Hij woont in de omgeving van Rotterdam.
Rene Nodelijk (sologitaar) is na de periode met "The Rockin' Sensation Boys" gestart met zijn eigen groep "René and the Alligators" en is nog steeds zeer actief in het Rock 'n Roll circuit.
Reyn Rozenberg (drums) heeft een grafisch bureau in het zuiden van het land. Reyn treedt nog op met de oude bezetting van de "Rebel Rockers". Helaas is Reyn tijdens een optreden met zijn oude muziekmakkers tijdens een optreden zittend achter zijn drumstel in 2007 overleden.
Henk Schram (basgitaar) woont en werkt in Rotterdam.
Aad van Zadel (piano), Rockin' Sensation Boys lid van het eerste uur, heeft nog lange tijd in het buitenland gewerkt als solist.
Aad is enkele jaren geleden aan een slepende ziekte overleden.

Discografie:
Single "Eine kleine Nachtmusik" / "Melodie in F" (Phonogram)


FOTOIMPRESSIE


Rocking Sensation Boys

Rockin' Sensation Boys

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

Muziek: Melody In F Rock van "Rockin'Sensation Boys"

TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn Henk Looijestijn