THE RAYLETTES

Raylettes in 1964 met v.l.n.r.: Danny Hartman, Oelie Ros, Eric Jahreis, Victor de Graaff Guilloud en Bert Grijseels (Teddy Grey).In 1961 besluiten wat schoolvrienden een bandje op te richten onder de naam "The Lucky Stars" . Bert Grijseels wordt onder de artiestennaam "Teddy Grey" de zanger van de groep. In 1962 stopt deze formatie en gaat, na enige wisselingen in de groep, verder onder de naam "The Valiants".
In de zomer van van 1963 vertrekken de "The Valiants" naar het bekende Duitse plaatsje Hanau om daar hun succes te beproeven. Bij terugkomst in december 1963 verlaten een aantal bandleden de groep en wordt de naam veranderd in "The Raylettes". "The Raylettes" gaan van start met: Oelie Ros:sologitaar, Teddy Grey:zang-gitaar, Victor de Graaff Guilloud:slaggitaar, Danny Hartman:basgitaar en Eric Jahreis:drums. Na een korte periode verlaat zanger Teddy Grey in 1964 de band en gaat naar "Winny and the Jaguars". Teddy Grey wordt in dat jaar vervangen door Paul van der Linden.

In 1965 benadert Eric Jahreis, op dat moment woonachtig in Rijswijk, zijn buurtgenoot Roelf Backus om te komen spelen bij "The Raylettes". Hoewel Roelf op dat moment nog weinig ervaring heeft, hij speelt op dat moment in een buurtbandje "The Darings" en heeft nog gitaarles van René Nodelijk, hapt hij toch toe. Roelf Backus gaat bij "The Raylettes" de plaats innemen van Paul van der Linden.  Nog in hetzelfde jaar spelen "The Raylettes" in het bekende "Les Galeries" te Scheveningen. Na het seizoen heeft de band echter bijna geen werk meer en valt uit elkaar. In het voorjaar van 1966 formeren Eric Jahreis en Roelf Backus samen met Rob de Visser (bas) en Bas Riet (gitaar) weer een nieuwe formatie "The Groovy's". (zie The Groovy's)

Raylettes in 1965 met v.l.n.r.: Eric Jahreis, Roelf Backus, Victor de Graaff Guillout, Oeli Ros en Danny Hartman.

In de periode 1966/1967 zijn "The Raylettes" toch weer enige tijd actief, dus terug op het podium, met Oelie Ros, Victor de Graaff Guillout en Danny Hartman. Alle drie bandleden uit de originele eerste bezetting. De groep wordt aangevuld met gitarist Hans Consten en drummer Jaap Tuinenbreyer.

Vanaf 2004 was de herstart van "The Raylettes" in de volgende bezetting:

Teddy Grey: zang-gitaar (o.a. ex Raylettes, Valiants, Winny and the Jaguars en Danny and his Favourites)

Victor de Graaf Guillout: basgitaar (o.a. ex Raylettes, Valiants en The Sharks)

Hans Consten: gitaar (o.a. ex Raylettes, Valiants en Blue Comets)

Dick Klaassen: toetsen (o.a. ex Valiants en The Flamingo's)

Ferry Rader: gitaar (o.a. ex Cherokees, Rubins en Eastern Aces)

Gerard van de Vooren: drums (o.a. ex Orion en Mushly Action)

"The Raylettes" in 2005:

Teddy Grey: zang en slaggitaar

Theo Souisay: drums en backing vocal

Remy Sonneville: slag-/solo gitaar en backing vocal

Hans Consten: slag-/solo gitaar en backing vocal

Rino von Bannisseht: zang, slaggitaar en toetsen

Victor de Graaff Guilout: basgitaar en backing vocal.

 


TERUG NAAR INDEX


Muziek: Carioca van "The Crazy Rockers"

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®


TERUG NAAR INDEX


 
Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indo-Rock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.
indorock@xs4all.nl