LISZY


Liszy Haar naam is Liszy, geboren op het eiland Noesakambangan in Indonesie. Haar zangcarriere begon met de krontjongband "The Garuda's" uit Dordrecht, met als leider de inmiddels overleden Nico Douwes. In 1965 deed Liszy mee in Den Haag aan een zangconcours van "Tong Tong", de huidige Pasar Malam Besar. Er moesten twee liedjes gebracht worden. Liszy met de Garuda's wonnen de 1e prijs. Liszy zong een aantal jaren met de Garuda's en stapte toen over naar The All Rythms uit Rotterdam o.l.v. Ruud Reindorp. Met deze groep zijn vier nummers opgenomen bij de platenmaatschappij "Bovema". Vervolgens ging Liszy zingen bij "The Black Tulips" uit de bollenstreek. Met "The Black Tulips" werden veel optredens verzorgd, o.a. voor motelketen van "Holiday Inn". In deze periode deed Liszy ook mee aan het "moedersongfestival" van de Tros.
Na vele voorrondes voor de radio kwam zij uiteindelijk als winnares uit de bus.
Zij bracht het zelfs tot een televisie optreden in het programma "Op losse groeven" van Chiel Montage. Inmiddels was Liszy weer opgestapt bij "The Black Tulips". Zij vervolgde haar zangcarriere bij een band uit Zevenhuizen "The Evergreens" o.l.v. Sick Muntendam en met solo gitarist Tony Turpijn. Met deze groep werd een plaatje uitgebracht met o.a. het countrynummer "Listen to a country song". Inmiddels werd Liszy gevraagd door Jaap van Loon van "The Entertainers" om bij de "Tielman Brothers" te komen zingen. De "Tielman Brothers" waren op zoek naar een zangeres voor een buitenlandse tour. Liszy ging op het aanbod in, verliet "The Evergreens", en toerde met de "Tielman Brothers" in Duitsland en Oostenrijk.
Het was echter niet van lange duur, Liszy miste haar gezin en besloot op te stappen.
Tielman Brothers met Liszy (links) Na even op adem te zijn gekomen kreeg Liszy toch weer de kriebels om te gaan zingen. Toen ze werd benaderd door Rob Veerman, de gitarist van " The Nightspenders", waar zij eerder mee optrad in "The All Rhythms" had ze geen lange bedenktijd nodig. Met "The Nightspenders" werd veel opgetreden door het hele land. Maar ook bij deze groep is Liszy uiteindelijk opgestapt. Het drukke leven met veel optredens werd haar allemaal een beetje te veel. Door oververmoeidheid kreeg Liszy nog een auto-ongeluk.
Na een lange rust periode werd Liszy door Jaap van Loon gevraagd om tijdelijk bij "The Entertainers" te komen zingen.
Nadat zij de Entertainers verlaten had, hun zangeres kwam weer terug, vormde Liszy een nieuwe groep "Inflexible". Nick McKenzie benaderde "Inflexible" na enige tijd met het verzoek om een CD te maken van Indo-rock en populaire Indische muziek. "Inflexible" nam twee nummers op voor deze CD, "Mimpi sedih" en "Sio mama e". Na 25 jaar optreden vond Liszy het welletjes om elk weekend op pad te gaan. Zij maakt nog wel studio opnamen. Op het label van Sam Sam Records zong Liszy in totaal 4 nummers uitgebracht op twee CD's. CD 1 "Adinda I" en CD 2 "Adinda II" met de nummers "Mimpi sedih" / "Sio mama e" / "Laju sebelum berkembang" en "Pernahkah dulu". Liszy heeft zelf een eigen uitgebreide homepage !
Surf voor meer informatie naar :
Liszy


TERUG NAAR INDEX

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indo-Rock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.
indorock@xs4all.nl