THE HOT ROLLERS


v.l.n.r.Edo Gang,Henry Nagel,Boy Marlisa,Hans Nagel,zittend Anies Pasanea De Tielse "Hot Rollers", een van de eerste Rock & Roll bands uit Tiel en in 1958 begonnen als band. Het eerste optreden vond plaats in Rhenen. De Hot Rollers traden toen op met de toen nog onbekende Jan Ruys en het "Duo Alegria", later bekend als "Los Alegres".
De eerste bezetting van de "Hot Rollers" was:
Hans Nagel: sologitaar en zang. (bijnaam Dave)
Jan Hobe: drums.
Henry Nagel: basgitaar, broer van Hans en leider van de groep. (bijnaam Sam)
Edo Gang: slaggitaar. (bijnaam Dean)
Boy Marlisa: sologitaar. (bijnaam Boy)
Detail: de bijnamen zijn te horen op de uitgebrachte CD van Rarity Records van de "Hot Rollers". De "Hot Rollers" traden vanaf het begin ongeveer 2 tot 3 keer per week op in diverse plaatsen. Zij verzorgden ook optredens voor de radio. Zo waren de "Hot Rollers" te beluisteren in het radioprogramma van de Avro "Minjon" met Herman Broekhuizen die ook de zanggroep "Sweet Sixtien" onder zijn hoede had en bij het KRO programma "de Springplank".
Ook heeft de groep auditie gedaan voor Phonogram met begeleiding van orkestleider Harry de Groot. Zij speelden vaak samen in een programma met beroepsmusici. Zo ontmoeten zij ook Rudy van Dalm and the Royal Rhythmics na een optreden in Groesbeek. Na afloop van dat optreden werd nog even gestopt bij een cafetaria, daar was de eerste kennismaking met Rudy van Dalm en zijn groep. Hieruit ontstond een hechte vriendschap. Rudy trad veel op in Nijmegen en vroeg de "Hot Rollers" regelmatig, als hij zelf buiten Nijmegen moest spelen, of de groep voor hem wilde invallen. Dat gebeurde vrij regelmatig en betekende regelmatig optreden in Nijmegen in de "Bluebell", "Maxim" en "Corona". Rudy van Dalm woonde toen zelf in Hengelo. Dit was in de jaren 1960-1961. Ook traden de "Hot Rollers" regelmatig op in Duitsland. De eerste keer dat zij naar Duitsland gingen voor een optreden zaten zij, 5 bandleden en 2 duitsers, in een VW-kevertje met al de instrumenten er nog bij. Dat betekende dus bij elkaar op schoot en de instrumenten boven op de kever. Bij de douane viel dat natuurlijk op en moest alles uitgepakt worden, zelfs de vellen van de drumstel moesten getoond worden. Dat was dus een keer maar nooit weer. De VW-kever werd vervangen door een Citroën busje, dat was heel wat comfortabeler en gaf minder problemen bij de grensovergang. v.l.n.r. Henry Nagel,Edo Gang,Boy Marlisa,Hans Nagel,zittend Bert Spee In de beginperiode van de "Hot Rollers" werd vaak opgetreden met zangeres Greetje Bozelie uit Tiel, die later bekend werd onder de naam Greetje Mona en een aantal Nederlandstalige singles op het "Palette" label uitbracht in 1961 en 1964.
Ook werd vaak opgetreden samen met de band van Dries Holten (Andres).
In 1997 is er een mini-CD uitgebracht bij Rarity Records van de "Hot Rollers" met 6 nummers. Het zijn originele opnames, live opgenomen in 1961 door Dick Swaneveld, een toen nog onbekende technicus van de NTS, later bekend als de "Dick" van het duo "Tom en Dick" met het nummer "Bloody Mary". Alle bandleden van de "Hot Rollers" waren van Indische afkomst, behalve de drummer(s). In 1981 zijn de "Hot Rollers" nog een keer voor een reunie bij elkaar geweest met de originele bezetting van 20 jaar terug. Deze reunie was een groot succes.
Het was de bedoeling om van het reunie concert een LP uit te brengen, helaas waren de opnames van een te slechte kwaliteit omdat sologitarist Boy Marlisa zijn versterker te hard had staan.
Op dit moment zijn de "Hot Rollers" niet meer actief. Boy Marlisa is geëmigreerd naar Indonesië en Edo Gang is helaas ziek. Hans Nagel en zijn broer Henry Nagel spelen af en toe nog op verjaardagen en soms met Arthur Valentijn "Arthur and the Cronies".


DISCOGRAFIE
1997 MINI CD "THE HOT ROLLERS" - Rarity Records - C 192549
Deze CD bevat live opnamen uit 1961
De instrumentale nummers:
San Antonio Rose
South
Last Date
Nimm Deine Weisze Gitarre
Surfer's Stomp
Driftin'
Opnameduur CD is ongeveer 15 minuten.

Muziek: The Hot Rollers - Driftin' (live opname uit 1962)

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

Emailadres: indorock@xs4all.nl

TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn