FRANKY FRANKEN
1940 - 1998


Franky Franken Selection
FRANKIE FRANKEN SELECTION (foto beschikbaar gesteld door Inge Monfils)Franky Franken werd in 1940 in Bandung geboren. Hij was musicus in de ware zin des woords.
Een talentvolle zanger, die met zijn stem de harten raakte.
Elke vertolking van een lied gaf hij een eigen interpretatie.
Zoals vele Indo-rockers speelde Franky bij diverse bands. Aanvankelijk als "Fred Franken & the Rocking Diamonds", later als "Timebreakers" en de "Javalins", maar hij speelde ook in "Black Eyes", "Fender Rollers" ,"Red Rhythm Boys"en "Frankie Franken Selection". Onder de naam "Crazy Strangers" toerde hij drie maanden door Israel.
Jaren was het stil rond de meeste Indorock bands. Tot er in de jaren 80 een revival van de Indorock was. Franky trad als gast-zanger op bij practisch alle Indo-bands. Wanneer hij ergens was, werd hij meteen op het podium geroepen.
Op de Pasar Malam Besar was hij regelmatig één van de topartiesten.
"The Javalins" speelden voor het eerst onder deze naam in Frankfurt. Zij hadden toen een manager, Carson Holmes, die een nummer voor hen meebracht uit Amerika: "Twistin` Away".
"The Javalins" toerden vanaf 1 mei 1964 ook door Skandinavië. Hun succes was zo groot dat zij het durfden om hun maand-kontrakt in Duitsland op te geven voor langere kontrakten in Skandinavië. Het publiek was laaiend enthousiast en optreden voor een paar duizend man kwam regelmatig voor.
Franky Franken overleed plotseling op 15 september 1998 op 58-jarige leeftijd.
Zie voor discografie en verdere gegevens de pagina "Javalins".


GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

indorock@xs4all.nl
 

TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn