Blue Diamonds

Blue Diamonds

Ruud de Wolff (12-5-41) en Riem de Wolff (15-4-43), geboren in Batavia, kwamen in 1949 met hun ouders naar Nederland. Zij vestigden zich in Driebergen en begonnen als trio (Three Blue Diamonds) met Dick Messchaert (drums). Met hun Everly Brothers-achtige sound werden zij bijzonder populair in de hele wereld, vooral in het Verre Oosten. 'Ramona' haalde zelfs de 70e plaats op de Amerikaanse hitlijsten. In 1961 kregen Ruud en Riem een met diamanten bezette platina plaat voor de verkoop van een kwart miljoen exemplaren van 'Ramona'. Na 1964 raakte hun stijl verouderd en zakte het succes langzaam weg. Wel brachten zij nog regelmatig singles uit.

Discografie

1959 Till I Kissed You / I'm Gonna Get Married (Decca FM 264294)
1960 Oh Carol / We Got Love (Decca FM 264305)
1960 Pretty Blue Eyes / Let It Be Me (Decca FM 264313)
1960 Cathy's Clown / Stairway To Heaven (Decca FM 264319)
1960 Cathy's Clown / Pretty Blue Eyes (Decca FM 264325)
1960 Itsy Bitsy Teenie Weenie Honolulu Strand Bikini / Simba Jo (Decca FM 264344)
1960 Ramona / All Of Me (Decca FM 264346) idem stereo (Decca SFM 12000)
1960 Silent Night / Mary's Boy Child (Decca FM 264351)
1960 White Christmas / Winter Wonderland (Decca FM 264352) idem stereo (SFM 12003)
1960 (EP) Till I Kissed You / I'm Gonna Get Married / Pretty Blue Eyes / Let It Be Me (Decca V 63072)
1960 (EP) Silent Night / Mary's Boy Child / Whte Christmas / Winter Wonderland (Decca V 63089)
1960 (EP) Ramona / All Of Me / Always / Near You (Decca V 63094)
1960 (LP) "Always The Blue Diamonds" (Decca LQ 60413)
1961 Always / Near You (Decca FM 264364)
1961 Ramona / Liebe Mich (Decca FM 264370)



1961 Have I Told You Lately / Down By The Riverside (Decca FM 264372) idem stereo (Decca SFM 12004)
1961 Save The Last Dance For Me / Have I Told You Lately (Decca FM 264373)
1961 Wie Damals In Paris / Sieben Musikanten (Decca FM 264379)
1961 In A Little Spanish Town / I'm Forever Blowing Bubbles (Decca FM 264387) stereo (Decca SFM 12005)
1961 Little Ship / Jealousy (Decca FM 264410)
1961 Traum Von Mir / Aho Ohé (Fontana TF 266226)
1961 (LP) "Till We Meet Again" (Decca LZ 80402) idem stereo (Decca SLZ 20000)
1961 (LP) "Mit Ihre Weltschlager" (Decca LZ 80407)
1962 Red Sails In The Sunset / Carmen My Love (Decca FM 264412)
1962 Ein Schiff Fahrt Nach Shanghai / Die Blaue See (Decca FM 264413)
1962 Little Ship / Carmen My Love (Decca FM 264428)
1962 Rio Nights / When Day Is Done (Decca FM 264434)
1962 Dream Baby / Rio Nights (Fontana TF 266296)
1962 Blaues Boot Der Sehnsucht / Golden Glänzt Das Meer (Decca FM 264449)
1962 Medley: Marching Along With The Blue Diamonds (Decca FM 264451)
1962 Lili Marlene / Red River Rose (Decca FM 264452)
1962 Jingle Bells / Christmas Is Coming (Decca FM 264462)
1962 The Shepherds Watched Their Flocks By Night / Let It Snow (Decca FM 264463)
1962 Lady Sunshine And Mister Moon / Angelina Lass Das Weinen (Decca FM 264464)
1962 (EP) Marching Along (Decca V 63115)
1962 (EP) Have I Told You Lately / Goodnight Sweetheart / Baby Face / Till We Meet Again (Decca V 63130)
1962 (EP) I'm Forever Blowing Bubbles / Isle Of Capri / Bye Bye Blackbird / Vaya Con Dios (Decca V 63131)
1962 (EP) In A Little Spanish Town / My Grandfather's Clock / Margie / Missouri Waltz (Decca V 63132)
1962 (EP) Hitsound (Little Ship / Jealousy / Red Sails In The Sunset / Carmen My Love) (Decca V 63136)


 

 

 

 

 

 


1962 (EP) Christmas Is Coming (Decca V 63138)
1962 (LP) Christmas Day Is Coming (Decca LQ 60422)
1963 Baby Face / Warmed Over Kisses (Decca FM 264483)
1963 Alice In Wonderland / Bye Bye Lola (Decca AT 10001)
1963 Saturday Night / You Are My Sunshine (Decca AT 10002)
1963 Baluba Oh Baluba / My Sunny Sunshine (Decca AT 10008)
1963 Sukiyaki / Summer Love (Decca AT 10020)
1963 Sukiyaki / Piccadilly Baby (Decca AT 10026)
1963 Hey Ba Be Rebop / Up Above My Head (Decca AT 10039)
1963 (EP) Alice In Wonderland / Bye Bye Lola / Saturday Night / You Are My Sunshine (Decca V 63145)
1964 Moonlight, Liebe, Rote Wein / Sweet Lorraine (Decca AT 10045)
1964 Rag Mop / Yes Tonight Josephine (Decca AT 10056)
1964 Silent Night Holy Night / Mary's Boy Child (re-release) (Decca AT 10062)
1964 White Christmas / Winter Wonderland (Decca AT 10063)
1964 Show Me The Way To Go Home / Banana Boat Song (Decca AT 10083)
1964 Mona / Als sterren flonkerend aan de hemel staan (Decca AT 10109)
1964 Tokyo Geisha / I Wonder Why (Decca AT 10110)
1964 Kiddy Kiddy Kiss Me / Wie wie wie (met Karin Kent) (Decca AT 10119)
1964 (EP) With Members Of Their Fanclub (Hey Ba Be Rebop / Up Above My Head / Rag Mop / Yes Tonight Josephine) (Decca V 63158)
1965 Ramona / Little Ship (Decca AT 10132)
1965 That'11 Be The Day / Save A Heart From Heartbreak (Decca AT 10141)
1965 Gib Dein Wort Linda Lu / Küss Mich (Decca AT 10152)
1965 (EP) That'11 Be The Day / Tokyo Geisha / Show Me The Way To Go Home / I Wonder Why (Decca BU 70011)
1966 Taxi In Mexico / Lola in de Lindelaan (Decca AT 10199)
1966 (LP) "Ramona" (Fontana)
1967 I Want You To Be My Baby / Go Go (Decca AT 10284)
1968 Someday / Angelina (CNR UH 10002)
1968 Sweet And Sour / Making Every Minute Count (CNR UH 10028)
1969 (LP) "In Spain" (Fontana)
1969 (LP) "Ramona" (Fontana WPY 701595)



1971 Es Steht Schon Bei Den Propheten Geschrieben / Schweden Mädchen (Philips 6003076)
1971 Schau Dir Das Mädchen An / Was Kann Es Schoneres Geben (Philips 6003130)
1972 Nooit meer doen / Met mekaar in 't nieuwe jaar (met Seth Gaaikema) (Philips 6012185)
1972 Real Amore / Feeling Good (Philips 6012190)
1972 Nimm Mich Mit Nach Capriciano / Zeig Mir Einen Morgen (Philips 6003196)
1972 Mary Madonna / Ich Sag Adieu (Philips 6003219)
1972 (LP) "Siboney" (Fontana 6428073)
1973 Angela / Faces On The Bus (Decca 6100099)
1975 I'11 Put Your Arms Around Me / Dance Dance (EMI 5C 006-25308)
1975 Disco Dolly / Ramona (EMI 5C 006-25342)
1975 (LP) "The Best" (Fontana 7240221)
1976 Sheldon; Do You Still Remember (EMI 5C 00625526)
1977 (LP) "Gouden Favorieten Parade" (Decca 6454414)
1979 (LP) "Greatest Hits" (Philips 9279365)
1980 (LP) "Ihre Grosse Erfolge" (Fontana 6424050)
1981 Waarom huil je / Olé Sioh Sajangé (Killroy KR 3382)
1981 (LP) "Zingend tussen twee werelden" (Killroy KR 19938)
1981 (LP) "Motive" (Duitsland) (Fontana 6375399)
1981 (LP) "De beste" (Fontana 6375404)
1982 Ramona / Little Ship (Fontana 6017276)
1982 (LP) "Layang Layang" (Killroy)
1982 (LP) "Love Is" (Killroy)
1985 (LP) "De Beste" (Philips)
1986 (LP) "25 Jaar" (K-Tel)
1986 (LP) "White Christma" (Telstar)
1986 (LP) "Ramona" (EMI)
1987 (LP) "An Hour Of Blue Diamonds" (Sky)
1987 (LP) "Right Back" (Telstar)
1987 (LP) "Super Hits" (Jeton)
1988 (CD) "Het beste van de Blue Diamonds" (Phonogram 834484-2)
1989 (CD) "25 Jaar" (Qualitel)

Rudy 'Blue' Diamond
1962 Hey Baby / Anyone Else But Me (Decca FM 264445)

Riem 'Guitar' Diamond
1962 Ajoen Ajoen / Beels Of Amsterdam (Decca FM 264446)

Afwijkende buitenlandse EP's:
1960 (EP) Fabulous Blue Diamonds (Decca TE 463182)
1960 (EP) Pretty Blue Eyes / Let It Be Me / Till I Kissed You / I'm Gonna Get Married (Decca TE 463185)
1961 (EP) Ramona / Down By The Riverside / All Of Me / Goodnight Irene (Decca TE 463203)
1961 (EP) Ramona / Down By The Riverside / All Of Me / Always (Decca TE 463208)
1961 (EP) Ramona / Always / All Of Me / Mona Lisa (Decca TE 463211)
1961 (EP) In A Little Spanish Town / nb / nb / nb (Decca TE 463238)
1961 (EP) In A Little Spanish Town / Isle Of Capri / Margie / Goodnight Sweetheart (Decca TE 463239)
1962 (EP) Hilsound: Little Ship / Jealousy /Red Sails In The Sunset / Carmen My Love (Decca TE 463244)
1962 (EP) Merci Chérie / C'est á Capri / Je T'ai Donné Mon Coeur / Rien (Decca TE 463252)
1963 (EP) Marching Along: Old Soldiers Never Die / Pack Up Your Troubles / It's A Long Way To Tipperary / John Brown's Body / She'11 Be Coming 'Round The Mountains / Marching Along Together (Decca TE 463276)
1963 (EP) Alice In Wonderland / Bye Bye Lola / Saturday Night / You Are My Sunshine (Decca TE 463286)
1963 (EP) Sukiyaki / Rio Nights / Summer Love / Warmed Over Kisses (Decca TE 463291)


Op veler verzoek hierbij de teksten van "Ramona" en "Little Ship".

RAMONA
Ramona, I hear the mission bells above
Ramona, they're ringing out our song of love
I press you, caress you, and bless the day you taught me to care
To always remember the rambling rose you wear in your hair
Ramona, when day is done you'll hear my call
Ramona, we'll meet beside the waterfall
I dread the dawn when I awake to find you gone
Ramona, I need you, my own.
Tekst: L.Wolfe Gilbert Muziek: Mabel Wayne - 1917

LITTLE SHIP
Little ship keep sailin'
Sailin' cross the sea
Bring my lovin' baby
Safely home to me
Oh, the nights are lonely
My heart feels such pain
Little ship please hurry
Bring her/him home again
She/He may be in trouble
As I say this prayer
See her/him through the trouble
Keep her/him safe out there
Little ship keep sailin'
Till you reach the shore
Then I'll hold my loved one
In my arms once more
In my arms once more
In my arms once more
Tekst en muziek: Doc Pomus en Mort Shuman - 1958


Muziek: Blue Diamonds - "Ramona"

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

emailadres: indorock@xs4all.nl
TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn - 2001 Henk Looijestijn